Maine Coon

Dato 18.07.2022 4 min

Den store langpelsede maine coon er blevet en populær racekat i Danmark. Det skyldes dens flotte og prægtige udseende, samt den behagelig temperament og evne til at tilpasse sig sine omgivelser. En maine coon er den største katterace, den er et godt familiemedlem, den er god til at fange mus og så er den særdeles elegant.

 

Maine coon-kattens historie

Denne store langhårede kat anses som værende den eneste langhårede kat, som stammer fra USA. Racen kom med stor sandsynlighed til Europa med sømand, som sejlede fra USA. Da de ankom til England eller andre steder i Europa gik de i land og bosatte sig permanent, hvor de parrede sig med lokale katte, og dermed skabte deres egen race. Racen begyndte at klare sig godt på udstillinger i New York i 1895, hvor en maine coon-kat ved navn Leo fik prisen som showets bedste kat. I en periode herefter faldt interesseren for maine coon i USA, men i dag er den igen den mest populære kat blandt amerikanerne.

 

Fakta om maine coon

En maine coon er en stor kat som sagtens kan veje lidt over fem kg, men normalt vejer mellem 3 og 5 kg. Øjenfarven kan være både kobberfarvet, grøn, gylden og tofarvet, og så fås de i mange forskellige pelsfarver. Pelsen kan både være hvid, sort, blå, rød, cremefarvet, brun, sølvfarvet, skildpadde, blue-cream og gylden, mens de også kan have forskellige mønstre. Katten er meget udbredt i verden.

Hannerne er som regel større end hunnerne, og kroppen er lang og firkanten, mens halen er meget lang. Maine coon er en muskuløs kat, som har en kraftig knoglebygning. Hovedet er stort og har lange ører, og så har de normalt en lille fordybning under de store øjne. Brystkassen er bred og benene er kraftige.

 

Kattens personlighed

En maine coon er i høj grad populær på grund af dens personlighed. Det er nemlig en blid kat, som har et behageligt temperament. En maine coon elsker sine ejere og kan tilpasse sig alle omgivelser, og netop derfor er den nem at have. Den kræver dog, at der er plads til, at den kan motionere sig. En maine coon er tung og den kan godt larme en del når den løber. Den ligner lidt en løve, men den er blid og kærlig.

En maine coon skal nemlig have masser af motion, og den bør have adgang til flere aktivitetsmuligheder, f.eks. kattetræer og udsigtspladser, som den kan kravle op på. Den elsker at lege og vil gerne lege med sin ejer. Som ejer af en maine coon skal man holde godt øje med dens fødeindtag. En maine coon kan nemlig let blive overvægtig, hvis ikke man holder øje med dens vægt, og det er usundt for katten.

En maine coon har brug for det rette foder, og de kan ofte have problemer med hårboller i deres fordøjelse, og derfor kan man tænke over at give dem et foder, som afhjælper dette problem. Hårbollerne opstår på grund af den lange pels, som de har brug for at rengøre.

 

Maine coon-kattens sundhed

En maine coon kat kan som nævnt få problemer med fordøjelsen på grund af hårboller, men der er også andre ting, som man bør være opmærksom på. Mange katte får ikke drukket nok, og det kan f.eks. være årsag til urinvejsproblemer. En maine coon kan lide af en række arveligt betingede sygdomme. En af dem er hoftedysplasi, som er en ortopædisk tilstand, der påvirker hoften og kan give smerter. Derudover kan maine coon ofte lide af hypertrofisk kardiomyopati eller spinal muskulær atrofi, som begge er arveligt betingende sygdomme. Sidstnævnte er en genetisk lidelse, som påvirker nerverne i knoglemusklerne i bagparten, og det kan føre til muskelsvaghed og degeneration.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor gammel bliver en maine coon-kat?

En maine coon kan normalt sagtens blive over 10 år, og i gennemsnit bliver de faktisk 12,5 år. Det afhænger selvfølgelig af kattens individuelle sundhed, men generelt er det en sund og hårdfør racekat.

Er maine coon den største kat i verden?

En maine coon er kendt for at være verdens største katterace, og de når ikke deres fulde størrelse før de er 3-5 år, og de kan faktisk veje op imod 8 kg.

Hvad koster en maine coon?

En maine coon er en populær kat, og prisen kan variere rigtig meget. Den koster normalt mellem 5000 og 7000 kroner for en renracet maine coon.

På Dyreportal.dk kan du sælge dit kæledyr.
Kvit og frit.

Følg os på