Køb kattekilling

Dato 24.06.2022 5 min

Køb af kattekillinger

En kat er et dejligt kæledyr, som alle i familien helt klart vil elske. En kattekilling er en del mindre tidskrævende end andre husdyr, men der er alligevel nogle ting, som man skal være opmærksom på, når man påtænker at få sig en killing. At få en kattekilling, er et valg som du sent vil fortryde, og hele familien vil være dig taknemmelig, den vil altid bringe glæde på de gode og dårlige dage, til trods for dens ellers ret så reserverede væsen. Det er derfor naturligvis også nødvendigt, at man behandler sit kæledyr ordentligt, og sørger for at skabe de bedste forudsætninger for ens nye kattekilling, så den får det bedste liv. Det er en god idé allerede inden man påtænker, at anskaffe sig en killing, at gøre sig klart, hvilke forpligtelser man har, og hvad en kattekilling egentlig kræver i det lange løb, selvom katten er meget selvstændig, og for det meste kan passe sig selv. At anskaffe sig en kat skal man overveje nøje, for det er en forpligtelse, som varer ved i mange år, som det er ved andre kæledyr også.

For at få det bedste ud af sin nye kattekilling, så er det vigtigt at gøre sig en del overvejelser, som kan have indflydelse på kattens ve og vel. Skulle det ske at man starter forkert på grund af manglende kendskab til at omgås katte, ender det som regel med, at man får et adfærdsproblem, som senere viser sig at være vanskeligt at løse, og det er ikke sjovt hverken for dig eller din nye killing, som vil komme til at lide under det. Det har også en stor betydning at vurdere, hvilken race, man bør vælge, for der er nemlig ret så stor forskel på alle de mange racer, som findes. Det er virkelig vigtigt at finde ud af hvilken race, som passer til dig og dit aktivitetsniveau - men også dit kendskab til katte og racerne. Føler man sig usikker på valget af killing, er der mulighed for at indhente råd og vejledning hos dyrlæger og andre med kendskab til katte, og det er altid en god idé at spørge én gang for meget, end én gang for lidt, for at være på den sikre side.

Køb din kattekilling på dyreportal.dk - Se salgsannoncer her

Killing

Find en liste over alle katteracer

På dyreportal er der lister over racer, som hele tiden bliver opdateret og vedligeholdt, så man hele tiden kan holde sig opdateret på racerne, hvad der gør sig gældende i kattens verden. På dyreportal kan du også finde en masse annoncer på katte, som er til salg. At handle ved hjælp af dyreportal, vil man altid være på den sikre side, da alle annoncer bliver verificeret således at man ved helt nøjagtigt, hvad man har med at gøre. I søgen på en ny killing, vil det også være en god idé at besøge opdrætteren af katten, da sådan et besøg kan fortælle mange ting, og besøget kan også give én en ret god mavefornemmelse, som er god at gå efter i søgen efter en ny kattekilling. På sådan et besøg kan man som regel altid se, hvordan de øvrige killinger ser ud i kuldet, samt se og vurdere deres vilkår.

Det er dog meget vigtigt at huske, at det ikke er lovligt at fjerne killingen fra moderen før killingen, er omkring 12 uger gammel. Hvis man får tilbuddet om at hente katten før denne tid, så er det klart et rødt flag, og så skal man nok se sig om efter en anden opdrætter. Det er også vigtigt at være indstillet på, at der er forbundet en udgift ved at have kæledyr, og det er vigtigt at overveje det økonomiske aspekt i anskaffelsen af en kattekilling. At anskaffe sig katten vil faktisk være den mindste udgift i det store hele, da der er udgifter til dyrlæge, forsikringer, foder - og hvad din stuekat ellers måtte behøve i pleje og andre ting. Hvis katten skal være udekat, vil det ydermere også være nødvendigt at få en mærkning af katten, som kan være en tatovering eller chipmærkning - det er også muligt at gøre begge dele, hvis det er det, som man ønsker.

Udover ovenstående vil det være nødvendigt at få katten vaccineret mod forskellige sygdomme i de første måneder af dens liv, og dette er altså og en udgift, som opstår løbende, da mange vaccinationer skal holdes ved lige løbende. Hvis man vil helgardere sig mod ubehagelige dyrlægeregninger, kan man tegne en sygeforsikring, som også vil være forbundet med en udgift, men det kan i den grad betale sig i det store hele. Der kan også opstå udgifter med neutralisation af katten, hvis man ikke ønsker et hav af killinger, eller en hankat, som kan få problemer i form af at afmærke territorium uhensigtsmæssige steder. På Dyreportal.dk kan du sikkert købe killinger og katte.

Find din næste kattekilling her

På Dyreportal.dk kan du sælge dit kæledyr.
Kvit og frit.

Følg os på