Vælg det rette hundehalsbånd

Dato 16.09.2022 4 min

Når du har fået en hund, har du også brug for et hundehalsbånd, og her er der mange forskellige muligheder. Det gælder både i forhold til udformning, størrelse, materiale og prisniveau. Det kan derfor være svært at vide, hvilket der er det rette halsbånd for dig og din hund. Her på siden prøver vi at komme med tips og tricks, der kan gøre udvælgelsen en smule lettere.

For mange er et hundehalsbånd noget en hund har, som er praktisk at sætte snoren fast i, mens det for andre er et vigtigt redskab, f.eks. når de træner deres hund. Der kan derfor være forskellige behov, når det kommer til farve, materiale og funktionalitet.

 

Sådan vælger du den rette størrelse

Det vigtigste når du skal have et hundehalsbånd til din hund, er størrelsen. Et hundehalsbånd, som ikke passer hunden ordentligt, kan hurtigt blive rigtigt ubehageligt for hunden, og netop derfor er det vigtigt at vælge den rette størrelse. Derfor gælder det også, at man skal skifte halsbåndet ud i takt med, at hunden vokser sig fra hvalp til voksen. Når du skal finde frem til hvilken størrelse halsbånd du skal vælge, skal du i gang med at måle hundens halsomfang. Du skal måle hvor mange centimeter der er rundt om hundens hals. Målet skal tages midt på halsen, og så bør man tillægge 1-2 centimeter, når man vælger halsbåndets størrelse. Det er vigtigt, at halsbåndet sidder tilpas løst til at du kan få et par fingre ind under halsbåndet uden problemer. Bliver halsbåndet for stramt, kan det blive meget varmt og samtidig trykke, og på den måde være til gene for hunden. Sidder det derimod for løst, kan det lettere falde af, sætte sig fast i grene eller resulterer i, at hunden får sit ben trådt ind igennem halsbåndet.

 

Vælg farven på halsbåndet

Farven er ofte noget, som mange hundeejere går op i, da de gerne vil have et pænt halsbånd til deres hund. Farven er hunden som udgangspunkt ligeglad med, og det kan derfor være frit op til dig som hundeejer, hvilken farve du vælger. Det kan dog være en god idé at vælge farve ud fra, hvad du bruger hunden til. Bruger du f.eks. hunden til jagt, kan det være en god idé at have en halsbånd i en neonfarve, som gør, at man nemt kan spotte hunden. Det er også et godt valg, hvis man gør tur i tusmørket. Mange synes dog, at et neonfarvet halsbånd bliver lidt for frisk til daglig brug, og her kan man jo så vælge at have et mere neutralt halsbånd. Det kan f.eks. være i læderfarvet brunt eller sort. Mange vælger, at det er selen, som de bruger til at gå tur med, der er i en kraftig farve, mens halsbåndet er mere neutralt.

 

Halsbåndets funktionalitet

Hvis du benytter halsbåndet til at fæstne hundesnoren, er det meget vigtigt, at du vælger et hundehalsbånd med en høj komfort. Trækker hunden kan det være smart at vælge et halsbånd med indbygget trækaflastning. Et godt valg kan dog være at have en sele, som man giver hunden på til at fæstne snoren. Derfor behøver man ikke afmontere halsbåndet, da langt de fleste seler er lavet sådan, at halsbåndet kan sidde på samtidigt. Så kan halsbåndet fungere som det hunden går med, hvor hundetegnet monteres, og man derved kan se hvem hunden tilhører.

 

Lidt ekstra bling på halsbåndet

Mange hundeejere kan godt lide, at hunden har et ekstra prangende halsbånd, f.eks. med sten og glitter på. Ofte skal man dog være opmærksom på, at disse halsbånd er mere skrøbelige, og f.eks. vil stenene ofte falde af, før selve halsbåndet er gået i stykker.

En ting som kan være praktisk, er at vælge et halsbånd med lys i. Det er smart, hvis man f.eks. går med hunden i mørke. Har man ikke et halsbånd med lys i, kan man ofte få et lille vedhæng til halsbåndet som man kan tænde lys i.

 

Halsbånd til hvalpe

Hvalpen vokser ofte hurtigt fra sit halsbånd, og derfor kan det ikke rigtigt svare sig at bruge mange penge på et halsbånd til hvalpe. Det er desuden vigtigt, at du vælger et slidstærkt halsbånd til hvalpen, da de godt kan finde på at bide og slide i det, hvis de kan komme til det. Det kan være en god idé at købe et halsbånd til hvalpen som svarer til det materiale du vil bruge i fremtiden, for på den måde vænner hunden sig til denne form for halsbånd. Det er desuden en god idé at vælge et halsbånd til hvalpen, som kan justeres meget i størrelse og på den måde sikrer man, at halsbåndet ikke skal skiftes alt for hurtigt.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilket halsbånd skal min hund have?

Du skal vælge halsbåndet ud fra hvilke behov du og din hund har, men det er meget vigtigt, at du tænker over komforten for hunden. Det er vigtigt, at hunden ikke er generet af at have halsbåndet på og samtidig kan det være en god idé at vælge et slidstærkt halsbånd, der kan holde længe. Husk desuden at vælge den rette størrelse, så halsbåndet hverken bliver for stramt eller for løst.

På Dyreportal.dk kan du sælge dit kæledyr.
Kvit og frit.

Følg os på